En föreställning inspirerats av kampen om Godegårds skola och som visar att barn och vuxna kan kämpa tillsammans.

– Vi har haft genrep men idag, lördagen den 18 augusti, är premiär. Det är svårt att få ihop sju heltidsanställda någon annan stans, så vi repade ihop den i juni och då skapade vi föreställningen, förklarar Rebecca Pertot som är en av sju medlemmar i Teater Tundra.

– Delar av teatergruppen har jobbat tillsammans på olika sätt men just den här förställningen är första projektet för Teater Tundra, berättar Miriam Goldkuhl.

Artikelbild

| Råndan (Miriam Goldkuhl) och Trollet (Angelica Bäckström).

Första idén till föreställningen kom i september 2017. Medlemmarna i Teater Tundra menar att det är en saga men med inspiration ifrån att det går att kämpa och att tillsammans kan man åstadkomma något.

Den som skrivit manus är Angelica Bäckström.

– Jag har tagit hjälp av gruppen, vi har diskuterat och skapat berättelsen på scen tillsammans utifrån den text som finns och så har jag färdigställt manus. Inspirationen kommer från kampen när det gäller nedläggningen av Godegårds skola. Kampen som föräldrarna förde för sin skola. Så kämpaglöden från den kampen samt skogen här ute. Det här känns som en väldigt magisk plats. Det finns mycket stämning i skogarna här.

Kort om handlingen är att man i Tylöskogen möter olika djur, älvor, Träddrottningen och Råndan. Alla lever i harmoni med varandra. Men så börjar Häxan mullra i norr och Träddrottningen är inte längre sitt vanliga starka jag. Vem är Trollet och vad gör hon i skogen?