Fullmäktige säger ja till Lalandia-avtalen

Det rådde upprymd stämning under måndagens kommunfullmäktige när avtalen med Lalandia kom upp på dagordningen. "Det är en historisk dag för Motala kommun" säger Caroline Unéus (M).

Kåre Friberg (M) i talarstolen under måndagens kommunfullmäktige.

Kåre Friberg (M) i talarstolen under måndagens kommunfullmäktige.

Foto: Sofia Axelsson

Motala kommun2019-10-14 18:00

Det var ett mycket enigt kommunfullmäktige som beslutade under måndagen att skriva på de tre avtal som finns framtagna mellan kommunen och Lalandia.

– Det känns bra att vi sitter här nu och kan ta det här beslutet som jag tror är väldigt bra för Motalas framtid, säger Kåre Friberg (M), kommunalråd.

Oppositionsråd Elias Georges (S) håller med.

– Det här är ett stort steg närmre etableringen. Det här kommer stärka Motala som varumärke. Jag är glad att vi har en politik enighet, det varar gott för framtiden och framtidstron, säger han.

Partikollegan Camilla Egberth (S) hade nästan tårar i ögonen.

– Det känns i hjärtat när vi kommit så här långt. Det här betyder inte bara mycket för Motala utan även för Östergötland.

Peter Carlberg (V) erkände att han inte läst alla 900 sidor i avtalen, men kände sig ändå trygg att säga ja till dem.

– Jag har fått alla sidorna föredragna för mig i många år, i och med detta känner jag mig ganska trygg att handlingarna är upprättade i god ordning.

Under allmänhetens frågestund kom det upp frågor som bland annat ifrågasatte om en etablering som Lalandia är för stor för Motala, om huvudbyggnadens utseende verkligen kommer vara Motalaborna till lags och hur bygglovsavtalen kommer se ut angående de planerade stugorna. Samtliga frågor besvarades utan större utläggningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!