Talangjakten ska förhoppningsvis leda till att Motala kommun själv går med i Föreningen Funkisglädje som står för dessa arrangemang.

– Jag har träffat några från Motala kommun och berättat om det här. Men att se, höra och uppleva det ger en helt annan dimension. Det här ska förhoppningsvis leda till att kommunen går med i Föreningen Funkisglädje, förklarar Ann Epstein och fortsätter:

– Kommunerna själva arrangerar sina deltävlingar, utifrån egen förmåga. För personer över 15 år med kognitiv och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

Artikelbild

| "Det är min största önskan att få uppträda", sa Jeanette Lind innan hon klev upp på scen och levererade Nanne Grönvalls "Ännu en dag" inför publiken på Gallerian i Motala.

Ann förklarar vidare varför man är här i Motala i dag och att det mer fungerar som ett skyltfönster. I övrigt är man under hösten ute i landet på sju ställen. Det här är enda gången man kommer till Motala.

– Det är för att visa upp oss och få Motalaborna att lära känna Funkisfestivalen, vilka vi är. Få artisterna och alla att få svar på vad det här är. Vi visar upp oss, förklarar, berättar så att de själva ska känna att det här vill vi vara med på. Sedan vill vi att Motala själva ska ta över och arrangera. Sex deltagare här i kväll är perfekt. Alldeles lagom.