Skolgården är för stunden helt ödslig. Jag och fotografen Anders står i Charlottenborgsskolans aula. En blond kvinna öppnar dörren och på ögonblicket av en sekund sveper hon rummet med sin energi. Hennes leende sträcker sig från kindben till kindben. Möt Fia Fredriksson, lärare för klass 5 på Charlottenborgsskolan.

– Jag blev alldeles rörd när jag fick samtalet om att jag var nominerad. Varför jag? Det är en så fin bekräftelse på att jag gör något bra för mina elever, säger hon.

Nomineringen vittnar om en lärare som alltid tar sig tid för sina elever, som lyssnar på deras åsikter och får alla att sträva mot ett gemensamt slutmål.

Artikelbild

| Fia, en person som bemöter de flesta situationer med ett leende.

– Jag har världens bästa jobb! Jag är oerhört stolt över att jag får chansen att vara med mina elever och rusta dem för framtiden. Jag vill få alla barn att känna glädje när de kommer till skolan. Det är viktigt.

Fia gör sitt femte år som lärare på Charlottenborgsskolan. Sammanlagt har hon jobbat 15 år som lärare i Motala kommun.

– Det är en enorm ära för mig att bara bli nominerad. Vad som händer om jag vinner? Det vågar jag inte ens tänka på, men jag tror mina elever blir jättestolta.>>> Rösta här