Under onsdagen plingade det till i Susanne och Anders Pripp Larssons telefoner – en rovdjursalert från Länsstyrelsen.

– Det är klart man blir orolig. Som tur var vi på väg att ta in de flesta av fåren för att de ska klippas men vi har fortfarande 45 tackor som går söder om Motala. Det känns inte alls bra. Men jag hoppas att riksväg 50 kan skrämma bort vargen, säger Susanne som tillsammans med Anders driver Styra Brunnsgård.

Med nästan femhundra får på gården finns det alltid saker att tänka på.

Artikelbild

| OROLIGA. Anders och Susanne Pripp Larsson har får i stora delar av Östergötland och känner sig ofta oroliga över rovdjuren.

– Det är inget naturligt beteende att en varg går in och river så pass många får, de blir uppätna levande och får lida. Det är ett livsverk som kan försvinna över en natt och det ligger så mycket pengar i det här, säger Susanne.

De är inte ensamma om att oroa sig om sina djur.

– Jag ryser bara jag tänker på det. Vi har lite får som pensionärshobby så det vore oerhört tråkigt om den skulle gå på dem. Det känns lite som att den är vilse eftersom den gått runt här själv, säger Margareta Monsson, Fornåsa.

Den sedda vargen var ett återkommande samtalsämne inne på ICA i Fornåsa under onsdagen.

Artikelbild

| RINGDE. Margareta Monsson från Fornåsa fick reda på om vargen genom en telefonkedja.

– Det var väldigt många som pratade om den igår. En del sa att den ska ha funnits här i flera år och att någon brukar mata den med en smörgås emellanåt. Medan vissa, speciellt hundägare var lite oroliga att ge sig ut och gå, säger Marie Andersson som arbetar i butiken.