Conny Ekman valde att grunda verksamheten för två decennier sedan:

– Det gick bra, från start. Det var bra tryck på luncherna, säger han och fortsätter:

– Dock så var det trögjobbat på kvällarna – men det gällde att försöka jobba in konceptet.

Artikelbild

| Conny Ekman grundade restaurangen för 20 år sedan. "Tanken är att vi ska köra ett tag till", säger han.

Vad har förändrats under alla dessa år?

– Det är svårt att förstå att det ens gått 20 år. Jag tycker att miljön har blivit trevligare med den nya genomfarten. Annars rullar det bara på som vanligt.

Conny Ekman fick slita hårt under inledningsfasen:

– Vanligtvis körde man ju 100-timmarsveckor. Det blir som en livsstil att jobba i restaurangbranschen, säger han.

Artikelbild

| Restaurangverksamheten ligger på Storgatan – och där har man funnits sedan starten.

Tidigare lockade man många matgäster från Luxor-området, men när företagen lades ner så ställdes man inför vissa utmaningar.

– Det har rullat på ändå – även fast många har valt att lägga ner sina verksamheter i området.

Artikelbild

Det finns hundra sittplatser i restauranglokalerna. Det brukar vara som högst tryck under lunchtid.

Vad säger besökarna om att ni firar 20-årsjubileum?

– Det är faktiskt många som har blivit chockade. Det känns inte som att det har gått 20 år.

Finns det någon självklar höjdpunkt under alla dessa år?

– Det var när kocklandslaget var här och lagade mat åt gästerna. Det var väldigt häftigt. Johan Jureskog var en av kockarna som fanns på plats.

Hur länge tänker ni hålla på?

– Tanken är att vi ska köra ett tag till. Faktum är att vi fått förfrågningar om att sälja verksamheten, men det vill vi inte. Det blir mycket jobb – och vi trivs med det, säger Conny Ekman.