Det är medlemmarna i Motala von Platen Rotaryklubb som har samlat in pengarna som har överlämnats till Motala Kvinnojour. I sin motivering säger klubben att de har noterat föreningens ihärdiga, och ideella arbete, med att bekämpa mäns våld mot kvinnor. Pengarna ska gå till att förgylla tillvaron för de utsatta kvinnornas barn i sommar.

Tina Olby, kvinnojourens ordförande, säger att man är glad över pengarna, ekonomin är en ständig kamp och dessa pengar säkrar att barnverksamheten. Nyligen gjorde man en utflykt till Astrid Lindgrens värld. Förutom att barnen fick komma iväg, fick deras mammor en chans att bryta sin ensamhet och eventuell isolering.

– När vi var på väg hem och såg hur de här kvinnorna pratade med varandra, hur vissa fann varandra, fick jag gåshud. Det var en så lyckad resa, säger Sandra Kindström som jobbar på kvinnojouren.

Att kunna bidra till att ge barnen en guldkant i tillvaron känns bra intygar Ragnar Gyberg, exekutiv sekreterare i klubben.

– Det känns bra att kunna göra det här. Det här är lite i det stora hela, men passar bra att en gubbklubb som vår gör så här, säger han.