Hon är konditorn som älskar att baka, men som egentligen inte är så förtjust i sötsaker. Efter att ha deltagit i tv-programmet Det stora tårtslaget 2017, startade hon företag på hemmaplan. Med tiden har efterfrågan på hennes designade bakverk, där hon gärna använder mousse av bär istället för grädde, vuxit.

– Förra sommaren insåg jag att det började bli för trångt hemma. Jag fick skaffa en extra kyl och frys och familjen fick börja äta mat i vardagsrummet, säger hon och skrattar.

Brenda insåg att hennes verksamhet kommit att ta upp stora delar av huset och hon började fundera över en ny lösning.

Artikelbild

| Brenda Hilding öppnar konditori på Rådmansplan.

Men att öppna ett konditori, säger hon, är tankar som alltid funnits där. Däremot visste hon inte från början vilket respons företaget skulle få och hon har fått jobba hårt.

– Det räcker inte med att bara visa upp sig på tv.

Brenda, som bakar allt från grunden, till högtider och fester, har även spenderat mycket tid på att resa runt på marknader med sina bakverk.

– Ska företaget växa kan man inte stanna hemma och vänta på kunderna, säger hon.

Artikelbild

| Brenda Hilding satsar även på försäljning av baktillbehör.

Lokalerna på Rådmansplan har nu renoverats för att fungera som både bageri och butik. Ett glasparti skiljer rummen åt och Brendas mål är att kunderna ska kunna se hur tillverkningen går till.

Nytt är också att det kommer att säljas baktillbehör på plats.

Artikelbild

| Brenda Hilding

Till en början kommer Brenda att ha två praktikanter, men på sikt hoppas hon på att kunna fastanställa.

– Jag har investerat min själ i det här, säger hon.