Arrangörerna Rebecka Johansson och Noah Hallberg meddelade tidigare i veckan på Motala Prides facebooksida att deras tillstånd från polisen ska ha kommit bort i posten.

– Detta upptäcktes när jag skulle göra en ändring i tillståndet och de inte kunde hitta ett tillstånd på mitt personnummer. Detta skedde fyra dagar innan paraden skulle ha varit. Poliserna jag pratade med var hjälpsamma och professionella och erbjöd oss att skicka in ett nytt tillstånd utan extra kostnad. Men då vi även hade en brist på volontärer valde vi att inte göra det, säger Rebecka.

De förklarar även att om det inte hade varit så tätt inpå paraden hade man ansökt om nytt tillstånd, men att det nu hade blivit för stressigt och ovisst för alla inblandade.

Hur känns det att behöva ställa in paraden?

– Det känns ju såklart dåligt att behöva ställa in, då det är något vi båda känner är roligt och oerhört viktigt. Det är synd att unga hbtq-personer kanske känner att dem inte blir hörda på grund av att vi behövde ställa in i år, så det är ju såklart tråkigt, säger Noah.

Reaktionerna har varit blandade berättar arrangörerna. En del ledsna och arga, men de har även fått peppande ord.

– Nästa år tänker vi komma tillbaka större och starkare än någonsin, säger Noah.

Man kommer snart dra igång planeringen inför 2019 års prideparad och man söker redan volontärer, försäljare och artister.