Begreppet musikstudio är brett. I ett pojkrum i en villa sitter Malcolm Persson och Eddie Larsson Tideskog och producerar musik. Bakom killarna sitter katten Emmy på ett mixerbord och blickar ut över de andra villorna i området.

– Målet nästa år är väl att anordna en egen studio. Att flytta ut ur pojkrummet liksom, säger Eddie.

– Ja, jag är gärna med och fixar en studio, säger Malcolm.

Artikelbild

| Tid. Även om Malcolm Persson (längst bak i bild) och Eddie Larsson Tideskog ser musikskapandet som en hobby så tillägnar de ofta musiken flera timmar om dagen.

Malcolm tog studenten tidigare i år och håller just nu på att läsa upp matten för att kunna läsa innovativ programmering på högskola. Eddie jobbar på Rättspsyk i Vadstena, men dj:ar även en hel del i Linköping de helger han inte jobbar. De fördes samman via Malcolms pappa, Roger "Mulle" Persson, som jobbar ihop med Eddie. Roger håller också på med musik och har själv låtar på Spotify.

– Han är lite sur över att vi har mer lyssningar än honom, säger Malcolm.

– Ja, vi retar honom lite över det, säger Eddie.

Trots musikintresset spelar ingen av dem något instrument.

Artikelbild

| Kompisar. Malcolm Persson och Eddie Larsson Tideskog har känt varandra i ett år och har nu gjort låten "Feel the love" tillsammans.

– Jag testade att spela gitarr. Lärde mig "Blinka lilla stjärna", men intresset tog slut ganska snabbt. Jag föredrar det elektroniska. Där kan man göra ljud som inte går att uppnå på andra sätt, säger Malcolm.

Det är viktigt att synas och utöver sociala medier har de även tagit hjälp av ett skivbolag för att sprida låten. Deras låt "Feel the love" som kom ut i början av november är nästan uppe i 34 000 lyssningar på Spotify.

Artikelbild

| Skapar. Det är så här det ser ut hemma hos Eddie Larsson Tideskog, när han och Malcolm fixar de rätta tonerna.

– Det är väldigt bra eftersom vi är ganska färska inom musiken. I början kommer man ju inte över 1 000, säger Eddie.

De är musikproducenter var för sig, men ibland händer det att man väljer att producera musik tillsammans.

Artikelbild

| Plink. Ingen av killarna spelar något instrument, men lite plinkande på en keyboard blir det trots allt.

– Visst finns det en viss prestige mellan oss producenter, men vi försöker att hjälpas åt. Vi skickar låtar till varandra och ger feedbacks. Den här låten har Malcolm gjort grunden på, sen har jag byggt på och finslipat lite, säger Eddie.

Malcolm och Eddie berättar att skapandeprocessen varierar.

Artikelbild

| Ny låt. De har precis gjort klart ännu en låt tillsammans med en tredje kompis. Den ska bara sjungas in av en artist innan den är helt färdig.

– Oftast när jag kommer på någonting så brukar jag nynna och spela in melodin på telefonen, säger Eddie.

– Jag klarar inte av att lyssna på mig själv, så om jag kommer på något mitt i natten så sätter jag på datorn istället, säger Malcolm.

Drömmen är att slå igenom på stort, och de tar Avicii som exempel.

– Han gjorde ju en låt som han verkligen slog igenom med. Det gäller "bara" att släppa en sån. Då slänger jag programmerarplanerna i väggen, säger Malcolm Persson.