– Det här är en gammal och sunkig toa och förra hösten blev den sönderslagen, säger anläggningschef Thomas Martinsson om den befintliga byggnaden på området.

Att renovera den är det inte värt då det skulle kosta minst 700 000 kronor eftersom man även måste byta avloppsrör, enligt anläggningschefen. Istället riktar man nu planerna på att riva huset och bygga en helt ny anläggning med två toaletter, varav en handikappanpassad. Det nya huset, rött med vita knutar, är tänkt att placeras mellan badplatsen och parkeringen, nära Motala Frisksportklubbs stuga. Dels för att komma närmare badgästerna, men också för att det finns en förhoppning att byggnaden inte ska utsättas för skadegörelse om den hamnar på en mer publik plats.

Även om det länge skissats på planerna är det mycket som fortfarande är oklart.

Artikelbild

| Den gamla toaletten på Råssnäs ska rivas. Det blir för dyrt att renovera den menar anläggningschef Thomas Martinsson.

– Allt har blivit försenat och vi har inget startdatum för bygget. Vi har väntat på om vi kommer att få pengarna, säger Thomas Martinsson.

Beslut om tilläggsbudgeten för renoveringen av Råssnäsbadet, togs först i måndags.

Den nya toaletten beräknas kosta 600 000 kronor, exklusive moms.

– Det är enorma pengar.

Artikelbild

| Ett soldäck intill hopptornet får vänta. Årets budget räcker inte till.

I och med prioriteringen måste andra planer i området läggas på is.

Det handlar bland annat om ett 50 meter långt soldäck med ett överhäng över vattnet, i nära anslutning till hopptornet.

Artikelbild

| Thomas Martinsson och Patrik Widing diskuterar planerna för Råssnäsbadet.

– Det hade blivit en inramad arena, säger Thomas Martinsson som medger att det känns trist att toalettprojektet kommer att sluka så stor del av budgeten när det finns fler behov.

Det var efter förra sommarens rekordpublik som det gjordes en idéskiss över området vid hopptornet. Förutom att kunna erbjuda badgästerna en trivsam plats att sola på finns en tanke att de också ska kunna hoppa ner i vattnet direkt från däcket.

– Men pengarna räcker inte till i år, säger Martinsson.

En åtgärd som dock kommer måste genomföras innan säsongen tar vid är att rusta upp hopptornet, ett viktigt inslag för många på Råssnäsbadet, enligt anläggningschefen. Betongkonstruktionen och funktionen som helhet är okej, visar en inspektion. Däremot måste man laga räckena på de ställen där betongen vittrat sönder.

Som helhet tycker han att Råssnäsbadet är en fantastisk badplats.

– Och det är ett bra inslag med hopptornet.