Pär Beckne har ett stort hjärta för bandyn

Pär Beckne har sedan 2011 varit klubbchef för IFK Motala-bandy med ett stort engagemang för barn-och ungdomsverksamheten.

Pär Beckne har varit klubbchef i IFK Motala-bandy sedan 2011 och hans engagemang för barn-och ungdomsverksamhet nominerar nu honom till "Årets Motalaförebild".

Pär Beckne har varit klubbchef i IFK Motala-bandy sedan 2011 och hans engagemang för barn-och ungdomsverksamhet nominerar nu honom till "Årets Motalaförebild".

Foto: Anders Törnström

Motala kommun2019-10-18 08:00

Han är nu nominerad till Årets Motalaförebild med anledning av sitt arbete med barn-och ungdomsverksamheten, sitt engagemang för återväxten i klubben. Satsningen på skridskofritids bland annat, som ger alla barn en möjlighet att testa på att spela bandy. Hans stora hjärta och engagemang för IFK Motala-bandy är inte att ta miste på.

 

Vad gör du om dagarna?
– Ja, de ser ju hur skrivbordet ser ut, säger Pär och skrattar och visar på sitt överbelamrade arbetsbord. 
– Allt ifrån sponsorförsäljning och kontakter där, istider, läger för ungdomar och vi har ju skridskofritis. Det blir mycket med förbundet, mycket aktiviteter i klubben och massor runt alla matcher, säger klubbchefen och räknar upp ett otal antal uppgifter han har att jobba med. 

Dina tankar om ungdomsarbetet i klubben?
– Vi drog igång skridskofritis för tre år sedan. Det har blivit en jättesuccé, massor av barn kommer och åker med oss. Det är jätteviktigt att få ungdomar i rörelse. Forskning idag visar att idrotten tappar barnen. 

Att ungdomar i dag måste välja sport i alltför tidig ålder är något som Pär direkt ogillar. 
– Man tappar minst hälften av alla talanger på vägen. Vi trycker fram ungdomarna, att de ska vara färdiga för tidigt idag. Man ska dubbel- och trippelidrotta så länge som möjligt, jag säger gärna fram till 16 - 17-års åldern. 

Hur ser du på att blivit nominerad?
– Jätteroligt, absolut. Men vi är många i klubben som jobbat med det här. Så jag är inte ensam om det. 

Läs om de två andra nominerade:

Therese Lundkvist

Sira Jokinen Lisse

Här kan du rösta

Karta: Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!