Det var tidigt i söndags som en kvinna anmälde att hon hade blivit våldtagen utomhus i Motala. Händelsen ska ha utspelat sig nära korsningen mellan Ringgatan och Östermalmsgatan strax efter klockan 04.30.

Läs mer: Man greps misstänkt för våldtäkt

Polisen spärrade av platsen under morgonen och en man i 25-årsåldern hämtades in till förhör. Han blev därefter formellt gripen och sedermera anhållen efter beslut av åklagare.

Artikelbild

| Polisens avspärrning under söndagsmorgonen.

Den misstänkte och kvinnan uppges vara ytligt bekanta sedan tidigare.

– De känner till varandra till förnamn ungefär men inte mer än så, säger Jens Isgren, förundersökningsledare hos Motalapolisen.

Han fortsätter:

– Båda har varit ute i centrala Motala på kvällen och gör sällskap för att de känner till varandra och ska åt ungefär samma håll.

Kvinnan, som inte blev allvarligt fysiskt skadad, undersöktes på nytt av en rättsläkare på måndagen. Fler förhör med de inblandade väntar.

Polisens utredare är även fortsatt intresserade av att komma i kontakt med vittnen.

– Vi har en uppgift om att en taxi ska ha passerat brottsplatsen och är intresserade av att få kontakt med föraren, säger Jens Isgren.

Viktiga iakttagelser kan också ha gjorts av trafikanter, boende och andra som befann sig på Östermalmsgatan vid den aktuella tidpunkten.

– De här två har följts åt utefter Östermalmsgatan ända bort till Netto så det kan finnas någon som har sett dem, säger Jens Isgren och tillägger att kvinnan hade en cykel med sig.

Häktningsförhandling mot den misstänkte hålls på onsdag.