Strax efter 01.40 kom larmet om att ett garage börjat brinna på Sättersgatan. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen och kunde ringa in branden efter en kortare insats.

– Garaget var helt övertänt när vi kom fram. Efter cirka tio minuter lyckades vi ringa in branden så att den inte spred sig vidare, sa Mikael Kalered, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland vid 02.15-tiden.

Ingen person ska ha skadats i branden men garaget kommer inte gå att rädda.

– Det brinner fortfarande och elden är inrigad till huskroppen. Om den inte har rasat ned kommer den nog göra det snart, sa Mikael Kalered.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen under resterande delar av natten för att efterbevaka branden.

– Just nu är det bevakning som gäller innan vi kan lämna över till de som äger garaget. Vi har lyckats hindra branden från att sprida sig till övriga byggnader. Vi har åkt hem med ett fordon och ambulansen har lämnat platsen, sa Mikael Kalered.

Vid 03.45 meddelade polisen att man inlett en förundersökning gällande mordbrand. Så fort räddningstjänstens insats är avslutad kommer platsen att spärras av för en teknisk undersökning.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand eftersom att vi misstänker att branden var anlagd, sa Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisregion Öst.