Jenny Anderson är legitimerad sjuksköterska och har specialiserat sig på estetiska injektionsbehandlingar.

I fjorton år arbetade hon inom plastikkirurgi på Akademikliniken men sedan åtta år tillbaka arbetar hon med estetiska injektionsbehandlingar och i dag driver hon sitt eget företag, Face art by Jenny, på hudläkarkliniken Diagnostiskt Centrum hud i Stockholm.

– I Stockholm är det mer okej med olika skönhetsbehandlingar. Där är det ingen big deal utan någonting som de kan diskutera vid köksbordet.

Artikelbild

| Jenny Andersson tycker att det är viktigt att kunden skaffar sig information om behandlarens erfarenhet, utbildning och val av produkt för att försäkra sig om att behandlingen utförs av en proffsionell sjuksköterska.

Utseendet har fått en allt större betydelse i samhället. Genom selfies, bloggar och sociala medier visar vi gärna upp oss och jämför oss själva med andra. Skönhetsbranschen inom icke kirurgi har vuxit snabbt och i dag väljer många människor sprutan framför kniven och istället för att genomgå en stor operation väljer de att kontinuerligt förbättra sitt utsedde med hjälp av injektioner.

– Min största kundgrupp är kvinnor som passerat fyrtio och vill bromsa åldrandet. Det handlar om att återskapa någonting som de en gång har haft men som kanske har förändrats efter att de har ammat tre barn. Det handlar absolut inte om att de vill bli tjugo igen.

Jenny Andersson brinner för skönhet och hälsa och för henne är det viktigt att uppnå ett naturligt resultat.

– Det ska inte synas att de har varit och fixat till sig och det ska absolut inte se behandlat ut. Då har jag gjort en felbehandling, säger Jenny Andersson och fortsätter:

Artikelbild

| "I dag kan vi göra så mycket med injektioner. Och det är oftast bara ett lätt stick och patienten kan gå tillbaka till jobbet driekt utan blåmärken."

– Det finns otroligt många fördomar om skönhetsbehandlingar och det finns en felaktig bild på hur människor som har genomgått behandlingarna ska se ut. Många tänker på de här otäcka bilderna som vi ser i media på kändisarna som ser helt onaturliga ut och det är ingenting som jag ska står bakom. När mina patienter lämnar kliniken ska de göra det med ett fortsatt naturligt utseende men betydligt piggare och fräschare än när de klev in.

Nu återvänder Jenny Andersson till sin hemstad för att hjälpa Motalaborna att se just piggare och fräschar ut. Sedan i mitten av maj erbjuder hon kostnadsfria konsultationer och professionella injektionsbehandlingar hos Fotvårdspecialisten på Poppelgatan en gång i månaden.

Artikelbild

| "Det ska inte synas att de har varit och fixat till sig och det ska absolut inte se behandlat ut. Då har jag gjort en felbehandling"

– Mina föräldrar och syskon bor kvar här och min tjej rider i Borensberg, så det kändes både smidigt och roligt att få göra något på hemmaplan. Responsen har varit helt fantastiskt.