DÄ drar internationella veckan igÄng

Snart Àr det dags för Internationella veckan dÀr Motalaborna ges chansen att lÀra sig mer om bÄde omvÀrld och nÀromrÄde.

Tonny Henriksson, Maisaa Altwa och Inger Hollström Flis jobbar alla tre pÄ Motala bibliotek och Àr med och arrangerar internationella veckan.

Tonny Henriksson, Maisaa Altwa och Inger Hollström Flis jobbar alla tre pÄ Motala bibliotek och Àr med och arrangerar internationella veckan.

Foto: Jennifer Mayer

Kultur och Nöje2019-10-16 17:00

För nionde Äret i rad Àr det nu Äterigen dags för Internationella veckan i Motala. Bakom initiativet stÄr Motala bibliotek tillsammans med flera olika medarrangörer. Med en blandning av musik, dans och förelÀsningar vill arrangörerna skapa en ökad medvetenheten och förstÄelse för det som hÀnder i omvÀrld och nÀromrÄde.

– Vi lever ganska segregerat och man trĂ€ffar sĂ€llan folk över grĂ€nserna. Det behövs mer kunskap om varandras kulturer och det behövs framförallt fler mötesplatser, förklarar Inger Hollström Flis som Ă€r bibliotekarie pĂ„ Motala bibliotek och en av arrangörerna bakom veckan.

Internationella veckan startar lördagen 19 oktober med folkdans och avslutas söndagen 27 oktober med musikgudstjĂ€nst. Utöver det kan besökarna under veckan Ă€ven ta del av lite djupare Ă€mnen med bland annat BirgĂŒl Özbaris berĂ€ttelse om hur det Ă€r att vara journalist i Mellanöstern och kriminalinspektören Simon HĂ€ggströms förelĂ€sning om prostitution och mĂ€nniskohandel.

– Sen har vi den internationella festen som ger alla en chans att möta mĂ€nniskor frĂ„n olika kulturer, provsmaka mat och bakverk samt uppleva musik och dans frĂ„n olika lĂ€nder, tipsar Inger Hollström Flis. 

Motala bibliotek stĂ„r under renovering, vilket gör att arrangemanget i Ă„r Ă€r utspritt pĂ„ flera olika platser i Motala. 

– Vi hoppas att folk Ă€ndĂ„ hittar till de olika platserna. Men Motala Ă€r litet, sĂ„ annars fĂ„r man frĂ„ga, sĂ€ger bibliotekarien Tonny Henriksson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!