Sökes: Köpare till 38 semesterstugor

Nu har processen med att sälja de 38 stugorna som finns i Varamonområdet dragit igång. Kommunstyrelsen vill att stugorna ska vara borta till nästa höst.

20 av stugorna står vid Folkets park, 18 av dem finns längs med Varamonstranden.

20 av stugorna står vid Folkets park, 18 av dem finns längs med Varamonstranden.

Foto: Anders Törnström/Arkiv

Motala kommun2019-11-25 06:00

– Vi har bett mark- och exploateringenheten att dra igång det här nu. Vi har fått klart för oss att det finns ett intresse att köpa en, två eller en hoper av stugor. De som köper dem får också flytta bort dem, och det kostar ju några kronor, Kenneth Söderman (L), tjänstgörande ks-ordförande.

Har ni någon prisgräns?

– Nej, vi vet inte i dagsläget vad buden kommer ligga på. Det gör ju också att vi inte kan sälja dem för vad som helst. Blir det för usliga bud så får vi tänka om och kanske ha dem till något annat, säger Kenneth Söderman.

– Vi vet ju att de behöver vara borta till senast nästa höst, säger oppositionsrådet Elias Georges (S).

Beskedet om vem som vill köpa dem måste komma in under våren.

– Mark- och exploatering får inte genomföra affären utan att sondera och ta in priser och sedan komma tillbaka till KS för att se hur landet ligger, säger Kenneth Söderman.

Kan det då bli så att någon stuga billigare än den andra?

– Det kan ju uppstå eftersom man lägger bud, som en offert. Finns det då en stuga kvar så får man ju se, då kan ju priset hamna lägre på den än på den andra. Då måste vi gå in och säga till om det är acceptabelt, säger Söderman.

Får vem som helst köpa dem?

– Ja, man får lägga bud på en eller flera, säger Kenneth Söderman.

– Kommer en köpare som är seriös och vill köpa 35 stycken, ja men då är det ju affär. För att fortsätta arbetet med Lalandia, så vi inte sätter stopp för den processen, säger Elias Georges. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!