– Tanken är att man ska kunna träna ihop som en familj, förklarar Åsa Hjärtstrand, verksamhetschef på Korpen Östergötland och tillägger:

– Alla är välkomna, även om man inte har barn.

Lördagen den 10 augusti kommer träningsprofilen Mårten Nylén till Motala för att vara en del av Korpens familjevent "Pigg & Glad". Det blir en heldag med aktiviteter och utmaning för alla åldrar.

Artikelbild

| Mårten Nylén: "Vi vill visa att det inte är svårt att skapa hälsa, utan här får man kvalitetstid och rörelseaktivitet samtidigt."

– Vi vill visa att det inte är svårt att skapa hälsa, utan här får man kvalitetstid och rörelseaktivitet samtidigt, berättar Mårten Nylén.

Familjedagen startar vid klockan tio och rymmer en rad olika aktiviteter för alla åldrar.

– De som kommer får testa en massa olika träningsformer. Alltifrån yoga och dans till ninja-utmaningar och ett motionslopp. Det kommer passa alla åldrar och vi kommer se till att barnen utmanar föräldrarna, säger Mårten Nylén.

För att passa olika typer av familjekonstellationer är det stor variation i upplägget och flera parallella aktiviteter.

– Är barnen för små för vissa pass så har vi lagt in parallella lekar och aktiviteter till barnen, så föräldrarna ändå ska kunna träna, förklarar Åsa Hjärtstrand.

Pigg & Glad kom till efter att Korpen gemensamt bestämt att göra en inriktning mot familjeträning.

– Vi har valt att ha dagen gratis för att testa konceptet och se vad det ger. Tanken är att vi ska starta den här typen av träning i våra föreningar i höst, säger Åsa Hjärtstrand.