Vad händer i Motala och Vadstena? Ett sätt att få reda på det är att bli medlem i någon av de lokala grupperna på Facebook.
Här pågår flitiga diskussioner om allt som rör hemstaden, bland annat den senaste tidens brottsrelaterade händelser.
Polisen har uppmärksammat trenden och konstaterar att både tips och vittnesuppgifter förekommer bland kommentarerna. Någonting som är problematiskt.
– I grunden är det bra att människor är nyfikna och uppmärksamma, men det kan lätt bli fel, säger utredningsbefäl Anders Månsson vid Motalapolisen.
Han ser bland annat en risk att vittnen påverkar andra vittnen. Det äventyrar rättssäkerheten. Facebookandet skulle också kunna gynna en gärningsman, till exempel om detaljer som polisen tänkt använda vid förhör läcker ut.
– Någon kanske skriver att "jag såg det och det" eller "nu har jag ringt polisen om det här". Då vet gärningsmannen det. Det kan förstöra en polisutredning.
En varning om "skumma personer" i ett villakvarter kan i bästa fall få folk att bli lite mer uppmärksamma. I värsta fall följer vilda spekulationer och ryktesspridning.
– En del tror att de kan skriva och lägga ut bilder hur som helst på nätet. Lite som laglöst land. Så är det naturligtvis inte.
Månsson understryker att allmänhetens ögon och öron behövs, men att viktiga uppgifter inte alltid når fram. Det eftersom en del hellre skriver om sina iakttagelser i kommentarsfält än att ta kontakt med polisen.
– Låt oss göra bedömningen om informationen är relevant för oss eller inte. Ring in ett tips så kan vi värdera det och se om det stämmer med exempelvis tidsangivelser eller signalement, säger Anders Månsson.