Vem tycker du ska bli Årets Motalaförebild?

I fjol var det Robin Nordh som klev upp på scenen under Motalagalan och fick ta emot utmärkelsen ”Årets Motalaförebild”. Vem ska det bli i år?

Foto: Hedvig Wissting

Krönika2019-09-21 12:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är som vanligt MVT som delar ut priset och precis som tidigare år har ni läsare nu chansen att nominera personer som ni tycker är värda priset. Sedan blir det en jury som utser de tre finalister som bjuds in till galan i november. Vem som sedan vinner, ja även det avgör ni läsare genom att senare i höst rösta på vår sajt. 

Vem tycker du är värd utmärkelsen? De kriterier som gäller är ganska breda. Det kan vara en person som bidrar till ett mer attraktivt Motala, eller någon som sätter staden och kommunen på kartan, eller kanske gör något särskilt Motalaborna. Son sagt, kan stämma in på många personer.

Det har också varit stor spännvidd när det gäller pristagarna genom åren. Den första som tilldelades utmärkelsen var fritidsgårdsföreståndaren Mannie Gustafsson. Därefter fick Birgitha Hansson och Christine Jacobsson priset, efter att ha dragit igång en populär löpargrupp. Musikprofilen och arrangören Thomas ”Massi” Schön, numera Karlsson, har också tagit emot diplom och blommor på scenen i Team Sportia-hallen, precis som läraren Ann-Sofie Fredriksson och Hasse Isacsson, mannen bakom barn- och ungdomsteatergruppen Gryningen.

Och förra året fick jag alltså överräcka vårt pris till den färgstarka ”regnbågskämpen” Robin Nordh, som bland annat såg till att Motala Pride blev av och utvecklades vidare. 

Så, har du ett förslag på en lämplig kandidat? Ta en funderade och mejla in ditt förslag till tipsa@mvt.se.

Höst innebär också – helt traditionsenligt – politikerutfrågning, ett evenemang vi gör tillsammans med Tillväxt Motala och Företagarna. Det är även i år vår kommunreporter Lina Handberg som ställer de lokala politikerna mot väggen. Det ska bli spännande att se hur det nya styret klarar sig, nu när det blir motsatta roller på scenen i Folkets hus.

Ni som inte kan vara där på fredag morgon kan se hela utfrågningen och debatten direkt, eller i efterhand, på MVT.se.
Vi jobbar också för att få till en politikerutfrågning i Vadstena lite senare i höst. Inget datum är dock spikat ännu.

Det känns bra att kunna bidra till den lokala debatten i våra kommuner, för politik händer ju faktiskt hela tiden, inte bara under valår. 

Trevlig helg!