Vem tycker du ska bli årets Motalaförebild?

Det kom in många förslag. Nu har juryn valt ut de tre finalister som kommer tävla om att bli årets Motalaförebild 2019.

Pär Beckne, Therese Lundqvist och Sira Jokinen Lisse är nominerade inför Motalagalan.

Pär Beckne, Therese Lundqvist och Sira Jokinen Lisse är nominerade inför Motalagalan.

Foto: Thomas Augustsson, Anders Rörby, Anders Törnström

Motala kommun2019-10-13 08:00

Utmärkelsen är tänkt att gå till personer som gör något speciellt för Motala och Motalaborna eller på något sätt har satt Motala på kartan.

– Det här är vårt pris och det har varit en svår uppgift att välja ut tre personer bland alla nominerade, berättar MVT:s nyhetschef och chefredaktör Mats Bengtsson, som är en av jurydeltagarna.
Cirka 20 förslag hade kommit in, vilket han tycker är oerhört bra.

Årets finalister är:

Therese Lundqvist, Julänglar

– Det är en organisation som har växt varje år. Hon har gjort ett väldigt osjälviskt arbete med sina julänglar, motiverar Mats Bengtsson nomineringen.

Pär Beckne, IFK Motala bandy

– Han är nominerad för sina insatser för barn och ungdomar med bland annat bandyskolan. Han gör mer än det som krävs i hans tjänst. Ett stort hjärta, förklarar Mats Bengtsson.

Sira Jokkinen Lisse, Världens mammor

– Det är ett väldigt lyckat integrationsprojekt som vänder sig till kvinnor från olika delar av världen. Hon har fått uppmärksamhet på flera håll i Sverige.

Förra året gick utmärkelsen till Robin Nordh, ordförande i HBTQ-föreningen Qutie i Motala. Vem som blir årets förebild avgörs av er läsare. Röstningen kommer öppna upp inom kort på mvt.se. 

– Vi har gjort vår del av jobbet. Nu är det upp till er läsare att bestämma vem som blir årets Motalaförebild, säger Mats Bengtsson.

Priset delas ut på Motalagalan den 9 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!