Född i Skåne. Uppvuxen i såväl Stockholm som Boden. Nu har hon funnit det hon sökt i 20 år; Djurkälla gatugård, nordväst om Motala. En byggnad från 1700-talet i en lugn, lantlig miljö. Komplett med islandshästar, några får och katter. Precis det hon såg framför sig i 20 år. Ett gult 1700-tals hus med halvmåneformade trälister.

– Att komma till Djurkälla är en fantastisk känsla för mig. Det har funnits många människor på den här resan som har stöttat mig under färden, säger Maria Rosenlind.

Hon har nu bott på Djurkälla gatugård i tre år och många saker har löst sig inte minst på det ekonomiska planet.

Artikelbild

| Maria Rosenlind vill inspirera till att människor ska följa sina hjärtan.

– Ja, det ena efter det andra har ordnat sig och det gör det när det är meningen och det som vi gör i livet är rätt. Det finns en mening med allt, inget är en slump och det kan ge oss trygghet.

Det var när Maria bodde i Eksjö 2003 som hon började med sina kurser. Det har hon sedan fortsatt med och även nu på Djurkälla Gatugård. Som hon själv beskriver utbudet på sin hemsida: "där jag tar emot för personliga besök; kanaliseringar, healingbehandlingar och psykoterapi och kurser inom healing och mediumskap". Gården erbjuder även kostrådgivning vid olika sjukdomstillstånd, naturmedel, psykoterapi, healing, ryggbehandlingar, massage, vegetariska matlagningskurser med mera.

Hon utbildade sig från början till sjuksköterska. Arbetade på hälsohem i tio år och lärde sig om kost, örter och naturmedicin. Efter det fortsatte Maria att utbilda sig inom healing och vidare till medium för att arbeta med människors psykiska hälsa och inte bara kosten.

– Min farfar var präst i Östra Ämtervik, Värmland. Han var väldigt andlig och intresserad av healing. Jag var mycket hos honom när jag växte upp. Där såg jag också alla hans böcker om bland annat örtmediciner, läkning av människor. Han var till exempel vegetarian, redan på 50-talet.

Artikelbild

| "Min viktigaste uppgift är att få människor att lita på sig själva" säger Maria Rosenlind.

Maria berättar vidare att många i hennes släkt är synska, mediala människor, men man talade inte om det.

– Ingen i min släkt talade om det. Först när jag var 30 år pratade jag med min mamma om det och först då fick jag veta att fler i släkten hade sådana förmågor.

Artikelbild

| Fem tackor finns på gården. "De är mer som hundar" säger Maria.

Maria Rosenlind säger sig haft syner av saker, som andra ibland inte ser, sedan hon var mycket ung. Hon berättar om det på ett naturligt sätt, som vore det den naturligaste sak i världen för henne och hon delar också med sig av sina upplevelser utan omsvep och på ett rakt och rättframt sätt.

– Jag har sett spöken redan när jag var liten. Jag såg syner, änglar och döda människor. De kom alltid och visade sig för mig.

Artikelbild

| "Katterna är ofta med i kursrummet" säger Maria. Här är Frasse.

När hon var i nioårsåldern utspelade sig en händelse vid en sjö, där Maria såg saker i vattnet som hon förstod att andra inte såg. Hon slutade då tala om det helt enkelt och höll det för sig själv i fortsättningen. Men hon hade då fått en insikt i att det finns något annat utöver den verklighet som vi lever i.

– Alla har från början som barn förmågor att kommunicera med den andliga världen. Men man stänger med tiden ner sina förmågor på grund av osäkerhet då man inte får bekräftelse av de vuxna.

Artikelbild

| "Maria Magdalena och en väldigt symbolisk bild på att följa sitt hjärta i livet" säger Maria Rosenlind.

Får barn höra att det bara är inbillning så stänger man ned sina förmågor, men de kan öppnas igen när intresset pockar på som vuxen att ta reda på mera om detta. Då kanske man börjar läsa böcker om andlighet, går kurser eller går till ett medium.

I en bokhandel, när Maria var 17 år, hände något som gjorde att hon förstod mer av sina upplevelser i barndomen.

Artikelbild

| Tre islandshästar finns också på gården: Frodi, Ima och Ljomi.

– Där i bokhandeln ramlade en bok ner från hyllan, framför mina fötter. Den hade titeln "Visdom från stjärnorna" och handlade om den andliga världen. Jag köpte boken och läste den och förstod då mer och mer om vad jag upplevde under barndomen.

Från den stunden och framåt har Maria accepterat det hon började uppleva från det hon var liten.

Artikelbild

| Bild av Maria Magdalena. Målad av Irma Wikman i Ödeshög.

– När jag var 30 år så förstod jag vad jag skulle använda mig och mina förmågor till, säger hon och tillägger:

– Det handlar om att höra, känna och inte bara se saker från den andliga världen.

Artikelbild

| Maria Rosenlind framför huvudbyggnaden, Djurkälla gatugård.

Maria berättar vidare om hennes väg fram till där hon står i dag:

– Jag har jobbat i 30 år med det här. Det räcker inte med att bara ändra kosten. Det handlar om att ställa sig frågor som "lever jag mitt liv på rätt sätt?". Den andliga världen kan mer än vad vi kan, de kan ge oss råd i våra vägval i livet. För mig är det viktigt att inspirera andra människor att deras drömmar/visioner är möjliga. På mina kurser möter jag människor som jag hoppas ska få inspiration från den andliga världen till ett bättre liv. Jag som person är inte viktig, jag vill vara ett redskap, ett medium. Jag har en Gudstro som hjälpt mig i livet och i min uppgift att hjälpa andra.

Artikelbild

| Djurkälla gatugård. Huvudbyggnaden är daterad till år 1750.

Maria Rosenlind menar att man ska vara uppmärksam och vaksam.

– Det finns mycket oseriöst flum. Man ska kritiskt granska utbudet av kurser. Ta reda på vilka som håller i kurserna och var de fått sin kunskap ifrån. Man ska också lita på sin egen känsla som man får av alla råd som ges och lita på sin egen känsla när man går kurser. Min viktigaste uppgift i mitt arbete är att inspirera människor att lita på sin egen känsla och att följa den.