Kari och Sami har tagit över Peckas

Sen november driver Kari Hyvönen och Sami Kataja Peckas Grill. Det mesta är sig likt men lite finska specialiteter hoppas de ska locka nya kunder.

Sami Kataja och Kari Hyvönen är nya ägare till Peckas Grill.

Sami Kataja och Kari Hyvönen är nya ägare till Peckas Grill.

Foto: Anders Törnström

Näringsliv2012-12-19 13:39

Det var rätt naturligt för Kari Hyvönen att ta över Peckas.

- Jag har ju jobbat här i åtta-tio år förut och så visste jag att de skulle sälja.

Kari driver också en sommarrestaurang och camping på Åland. Där jobbar han maj-september så han behövde en kollega att för driva Peckas. Den fann han i sin egen systerson Sami Kataja. Sami går just nu industriprogrammet på Carlsund men har hotell- och restaurangutbildning i botten.

Nu delar Kari och Sami på jobbet, utom helgkvällarna då de kör dubbelt.

- Då måste vi vara två, säger Kari. När krogarna stänger är det fullt med folk här.

Helgkvällarna kör de till tre och erkänner att det tar emot rätt bra att börja städa efter det passet.

- Rekordet för sista kund är faktiskt 3.45, säger Kari.

Några jätteförändringar i sortimenter planeras inte, men några. Till exempel lite finska specialiteter som köttpiroger, lite husmanskost, renskav med mera. Den egna dressingen går redan bra.

- Det sprider sig alltid, säger Kari. Ta fullkornsbrödet, först var det en som frågade, sen några till och nu är det 40 procent som vill ha fullkorn. Det är samma med den hemlagade senapen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!