Hemligheten i just de här bröden och i knäcket är att de innehåller drav, de rester som blir kvar när man brygger öl. Det var Fredrik Ousbäck på Motala ölbryggeri som kom med idén till Bos chef Thomas Samuelsson, butikschef på Maxi Ica Stormarknad, som i sin tur gav Bo utmaningen.
– Vi gör mest en roligt grej av det, säger Thomas Samuelsson.
Att baka bröd på öl är dock ingen nyhet.
– Men jag hade inte hört talas om att man kan baka bröd på dravet. Jag fick höra att man gör just det i Danmark och blev lite nyfiken och skaffade information, säger Bo som är född och uppvuxen i Danmark.
– Det är inte alkoholen som är intressant. Utan malt är säd vars korn först fått gro och därefter torkats. Smaken beror på hur länge man rostar kornet, man kan få fram smak av choklad och kaffe. Det är en massa proteiner och nyttigheter i dravet, säger han och avslöjar att han även tillsätter margarin i sitt knäckebröd.
– För krispigheten. I andra fall är det bara smör som gäller, men i knäcke blir resultatet bättre med margarin.
Bo har fria händer att skapa och ta fram nya brödsorter i bageriet på Maxi.
– Bäst blir det om man använder bra grejer och har gott om tid på sig. Det är roligt att baka sådant bröd som ingen annan gör. Jag har inte kopierat något recept, utan de här bröden är unika, det tycker jag är kul. Jag jobbar på att bli bättre på att skriva ner recepten, det kanske kan bli en bakbok.