Poliser i länet satsar på podcast

Tanken började egentligen med en renovering. Nu startar polisen Linus Malm, tillsammans med kollegan Benjamin Prom, upp Polispodden Öst.

Det är Linus Malm och Benjamin Prom som leder Polispodden Öst.

Det är Linus Malm och Benjamin Prom som leder Polispodden Öst.

Foto: Polisen

Östergötland2019-10-15 05:00

Han har tidigare hållit på med musik, så att prata i mikrofoner är inte okänt för Linus Malm. Men att göra det i podformat är nytt.

– Det här projektet började egentligen förra året när jag renoverade hemma och för första gången lyssnade på olika poddar. Jag tänkte att det kunde vara en väldigt bra plattform för polisen och blev väldigt förvånad när jag sökte på "polisen" och inte fick någon direkt träff, säger Linus Malm, som jobbar som ingripandepolis och även är tillförordnad chef för arresten i Linköping.

Tillsammans med kollegan Benjamin Prom från Norrköping, som jobbat lite mer med sociala medier, formade han sedan den första tanken till ett projekt med namnet Polispodden Öst. Linus fungerar som programledare och Benjamin som sidekick.

– Det första avsnittet har släppts och handlar om narkotika. Vi har med gästexperter och pratar bland annat om vad som är straffbart, vad som är lagligt, hur polisens jobbar med narkotika och vad man kan göra som anhörig.

Avsnitten kommer behandla olika ämnen. Dels polisarbete generellt, men även specifika brottsfall. I slutet på denna vecka släpps avsnitt två. Då med Saga och Johanna, två privatpersoner som stoppade ett våldtäktsförsök i Norrköping och som nyligen prisats.

– Oavsett ämne kommer man alltid att lära sig något. Så länge man är något intresserad av polisens arbete kommer det att vara intressant, det spelar ingen roll om man är privatperson eller själv jobbar som polis, hoppas Linus Malm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!