Så planerar Motala AIF för division 1

Två spelare är klara att lämna Motala AIF inför nästa säsong i ettan. Kontrakten förlängs inte med nyazeeländska bröderna Joe Harris och Jake Harris.

Nyazeeländaren Joe Harris, och lillebror Jake Harris, kommer att lämna Motala AIF till nästa säsong. Harris testar just nu med ett amerikanskt lag på besök i Sverige.

Nyazeeländaren Joe Harris, och lillebror Jake Harris, kommer att lämna Motala AIF till nästa säsong. Harris testar just nu med ett amerikanskt lag på besök i Sverige.

Foto: Jeppe Gustafsson

Fotboll2019-11-13 13:15

Jake Harris har knappast spelat någonting på grund av en fotskada. Joe Harris har spelat i backlinjen och var med under kvalresan, frånsett sista matchen mot Sollentuna. Nu har båda fått beskedet att de inte blir kvar i Motala.

– Vi önskar lycka till på andra platser. De kanske kommer tillbaka, det vet vi inte. Men nu är Joe och provspelar med ett amerikanskt lag på besök här i Sverige, säger Maifs tränare och sportchef Christer Persson.

I övrigt är det inte klart med några nyförvärv eller några fler spelare som lämnar. Maif hade en avslutningsträning på tisdagen och tar nu ledigt. Christer Persson åker på lördag till Budapest med familjen.

Det blir en middag i månadsskiftet då det kan tänkas att division 1-platsen firas gemensamt.

Maif har träningstider i december, men det är ännu inte bestämt när laget drar i gång försäsongen.

– Nu gäller det att bygga vidare, förbättra träningskulturen och ha rätt karaktärer i laget, spelare som brinner för att utvecklas. Vi har haft en fin utveckling under året och nu gäller det att steppa upp rejält, säger Christer Persson.

På spelarsidan jobbar Maif på att Simon Karlsson och Jesper Merbom Adolfsson stannar, och Adam Egnell, Åtvidaberg, är intressant för en återkomst.

Sedan handlar det om att utvärdera årets säsong och förbättra saker, som utökad satsning på mat efter träning, massage och rehab, och marknadsföring kring matcher.

– Vi har jobbat hårt för division 1-platsen, säger Christer Persson.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!