Det var strax före klockan två natten mot lördagen som larmet om olyckan länsväg på 395 i Kiruna kommun.kom in till SOS Alarm, rapporterar NSD.

– Det är en lastbil och en personbil – minibuss eller van – som krockat, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral.

I personbilen färdades sju personer, och sex av dessa omkom i samband med olyckan, bekräftade polisen för NSD på lördagsmorgonen. Den sjunde personen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus med vad som visade sig vara lindriga skador.

Lastbilschauffören är fysiskt oskadd med svårt chokad, enligt hans arbetsgivare. I ett pressmeddelande uppger de att denne tas om hand av både företagets personalavdelning samt extern vård.

Båda fordonen, som var kraftigt demolerade, har bärgats från platsen och tagits i beslag för att olyckan ska kunna utredas av polis.

– Vi har förhört lastbilschauffören och det var ytterligare en person som fördes till sjukhus som vi också har förhört, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén.