Den misstänkte har filmat utanför ett duschutrymme och på filmen kan man höra att två personer har intimt umgänge. Sedan har han lagt ut filmen på sociala medier så att andra kan se den, säger kammaråklagare Linda Karlsson som leder förundersökningen, till TT.

Ännu återstår att ta reda på hur många som nåtts av filmen. Linda Karlsson bedömer att det återstår två-tre veckors arbete innan förundersökningen är klar.

Smygfilmningen skedde strax före jullovet och det var Lundsbergs rektor som gjorde en polisanmälan sedan elever och personal reagerat.

Skolinspektionen känner till det inträffade men har, efter en redovisning av Lundsberg, valt att inte besöka skolan omedelbart. Däremot väntar ett tillsynsbesök i maj.

Samtidigt som Lundsberg fick medial uppmärksamhet när polisanmälan gjordes blev det känt att en annan elev skulle ha hotat en skolkamrat med ett bälte. Den elev som hotade blev avstängd.

Lundsberg har flera gånger tidigare fått rubriker för våld och hot på sina elevhem. Skolinspektionen stängde skolan tillfälligt 2013 sedan en elev bränts med ett strykjärn under en nollning.