Den 19 januari i år fattade några boende i ett flerfamiljshus i Motala misstankar mot 23-åringen. Under en period hade flera av de boende blivit av med underkläder i den gemensamma tvättstugan. När en granne såg att 23-åringen uppehöll sig i tvättstugan bestämde hon sig för att undersöka saken närmare. När hon kom in i tvättstugan fick hon syn på 23-åringen. Han hade då tvätt i händerna och i fickorna hade han trosor.

Polis kallades till platsen och 23-åringen påstod då att han hade hittat trosorna invid ett buskage nära tvättstugan. Vid en husrannsakan i mannens förråd hittade polisen en svart sopsäck som visade sig innehålla uppskattningsvis 50 trosor. Flera av trosorna tillhörde mannens grannar.

Enligt Linköpings tingsrätt råder det ingen tvekan att om att 23-åringen verkligen stulit underkläderna. Hans förklaringar anses inte vara trovärdiga. Enligt domstolen förskyller brottsligheten ett fängelsestraff. Men enligt rätten finns det ingen anledning att befara att 23-åringen kommer att fortsätta att stjäla trosor och därför stannade påföljden vid villkorlig dom och 30 dagsböter. Mannen ska även betala 500 kronor i skadestånd till en granne som blivit bestulen på ett tiotal trosor.