Logga in
Vädersponsor:

Vadstena: Kupp kan rubba majoriteten

Moderaterna i Vadstena kan ha fått tre politiska vildar. Efter en kupp på onsdagens fullmäktige är alliansens majoritet bräcklig.

Alliansens majoritet i Vadstena är oklar efter onsdagens fullmäktige. En kupp gjorde att Carl-Arne Larsson (M) valdes in i socialnämnden, där hans fru Francesca Larsson är ordförande som politisk vilde.

Moderaterna var inför fullmäktige eniga om att Arne Sjöberg skulle väljas som ledamot i socialnämnden efter avhoppade Britt-Marie Ejdehage. Någon annan kandidat fanns inte.

Men en kupp från partiets ledamöter Per-Erik Carlsson och Carl-Arne Larsson gjorde att Carl-Arne Larsson med 16 röster mot Arne Sjöbergs tio valdes in i nämnden. Flera Socialdemokrater röstade på Carl-Arne Larsson.

Daniel Nord, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, är strakt kritisk till agerandet och menar att det är osäkert vad det här får för konsekvenser framöver för Moderaterna och alliansen i Vadstena.
– Det går inte att tolka på annat sätt än att vi nu har tre stycken som inte ser sig som Moderater, säger

Han menar att Moderaterna inte har valt sin egen ledamot i nämnden och kritiserar att Socialdemokraterna valde att blanda sig i röstningen.
– Vi har en diffus majoritet om man hårddrar det, säger han.

Per-Erik Carlsson ser sig dock fortfarande som en del av partiet.
– Självklart. Jag har fortfarande inte blivit tillsagd att jag är en politisk vilde, säger han.

 
 

Vadstena

  • Senaste nytt
  • Mest läst

Fastighetsaffärer