Staffan Linde och Stefan Carneteg planerar för ett gemensamt projekt i lokalen på hörnet i korsningen Hovsgatan-Storgatan. Om allt går som de vill ska det bli en form av kvarterskrog.
– Street food-tänk. Opretentiöst, men med vällagad meny. Vi ska kunna ha mindre bemanning, men det kommer att vara ett fullvärdigt restaurangkök, säger Staffan Linde.
Det krävs ombyggnad för att skapa rätt miljö och ett öppet kök i lokalen.
– Vi har kallat det "social kitchen", säger han.
Man ska kunna stå i en bar och pratat med kocken.
Tanken är en restaurang med max 25 platser inne och en uteservering på sommaren.
– Vi har sökt tillstånd på torget. Det är ju där folk vill vara. Folk vill se folk, säger han.
Helst vill de ha uteservering på torget redan innan Rådhustorget byggs om, annars blir det uteservering runt huset tills torget är klart.
– Målsättningen är att vi ska komplettera Vadstenas uteliv.
Det ska vara bra mat, men inte så kallad "fine dining" och de vill eftersträva en känsla av kvarterskrog.
– Det ska vara som att komma hem till oss, säger han.
Han vill att folk ska stanna i Vadstena och inte åka till Linköping för att gå ut på krogen. Därför anser han att det är bra för Vadstena om det finns ett rikt utbud av olika typer av restauranger.
– Vi är en liten stad och jag tror att man måste samarbeta.
Utifrån det tankesättet tänker de jobba fram sin egen nisch.
Projektet går under namnen Bygget de Lux.
– Namnet Bygget kom upp eftersom vi inte vet vart det tar vägen, säger han.
Hur det blir med namnet framöver är oklart.
– Det kan bli Hygget också.
Som danska uttrycket för mysig atmosfär.
– Det kan också bli något annat eller så behåller vi Bygget, säger han.
Lokalen måste ha ny ventilation och byggas om invändigt.
– Golvet behåller vi, men i övrigt kommer det byta skepnad helt.
Om allt faller på plats kan de öppna i vår.
– Allt innan april är en bonus, säger han.
Beviljas bygglovet räknar de med att kunna sätta igång byggarbetet i januari.
Mycket är fortfarande oklart när det gäller Bygget.
– Vi vet inte ens om det här blir en restaurang än, men det var vi medvetna om när vi gav oss in i det här säger han.
Bygglov är sökt, men det är oklart ännu om vad som får göras i huset.
– I värsta fall får vi köra en mackbar som det varit tidigare här, säger han.
Stefan Carneteg är bortrest och kunde därför inte vara med och berätta om planerna.