Ett stort bakintresse men inga planer på att göra hobbyn till business. Så såg det länge ut för Rebecca Andersson, 33 år. I samband med sjukskrivning för utmattningssyndrom väcktes dock tankarna på att starta någonting eget. Och när hon och sambon hittade det perfekta huset med tillhörande sidobyggnad var saken klar. Ett år senare driver hon företaget Catching Treasures från hemmet i Lundby söder om Vadstena.
– Jag måste bygga upp det långsamt, låta det få ta sin tid. Jag har en medveten plan för att inte bränna ut mig, säger Rebecca, som kombinerar egenföretagandet med deltidsjobb på IT-företag.
I bakstugan tillverkas konfektyr såsom praliner, tryfflar och kolor men även lättare bakverk och andra kreativa godsaker. Försäljningen sker främst via nätet.
Grundidén är att så många som möjligt ska kunna äta produkterna och därför är majoriteten veganska eller finns som veganskt och allergivänligt alternativ. Råvarorna är i första hand svenska, ekologiska och närproducerade.
Inkluderande, men även hållbart och klimatsmart.
– 80 procent av det jag bakar är med växtbaserade produkter.
Rebecca berättar att hon märker av fördomar om vegansk kost men att det är lika roligt varje gång hon lyckas omvända en skeptiker.
– Jag är inte vegan själv men vill gärna vidga folks vyer. Jag vill visa att det här är precis lika gott och onyttigt, det är bara att det är växtbaserat, säger Rebecca.