– I våras berättade David att han skulle ta över Sjövik i Motala och frågade mig om jag ville ta över Käket. Det kändes väldigt kul, jag hade länge haft en dröm om någonting liknande. Jag bestämde mig nästan direkt och kände att det var rätt väg att gå. Det känns jättespännande.
Har starten varit som du tänkt dig?
– Bättre. Det är riktigt kul att steka burgare. Men det bästa att möta människor.
Christopher har inte jobbat med något liknande tidigare. Han kommer ursprungligen från Lindesberg och flyttade till Vadstena 2011. Han har jobbat på förskola, som personlig assistent och samtidigt även som pastor på Vadstena kristna center.
– Nu blir det pastor på 50 procent och restaurang till 150 procent, skrattar Christopher.
Han har varit kyrkligt aktiv under många år.
– Jag började ta livet med gud på allvar efter gymnasiet. Att jobba med ungdomar ligger mig varmt om hjärtat, det är en stor passion i livet. Det är kul att kunna hjälpa till på något sätt.
Passionen och arbetet med ungdomar vill Christopher ta med sig in i det nya företaget och har en vision om att kunna hjälpa ungdomar till arbete.
– Ungdomar ska kunna komma hit och arbeta, speciellt unga grabbar. Många sitter bara hemma själva framför tv-spel och "gameing".
Varför främst killar?
– Det är många män i samhället som är ganska passiva, många behöver lära sig att ta ansvar. Bland ungdomar är det mycket killgäng och många behöver göra något annat. Sedan är det såklart många tjejer som jobbar här också.
18 ungdomar har jobbat på restaurangen i sommar.
– Många har blivit jätteduktiga, de har fått mer ansvar och har växt jättemycket.
Två av dem är hans egna barn.
– Jag har fyra barn och mina två mindre barn vill också börja jobba här när de blir stora, det är roligt. Det är kul att ha barnen här.
Vilka öppettider kommer ni ha?
– Öppet alla dagar utom söndag.
Är det inte många som går ut och äter på söndagar?
– Jo, det kan vara det. Men vi måste ta den dagen och pausa.
Vad kan Vadstenaborna se fram emot framöver?
– Vi tänker oss lite amerikansk frukost på lördagar senare i höst. Sedan försöker vi vara kreativa och aktiv på sociala medier och visa vad vi håller på med. Jag vill testa lite mer nytt och följer vad som utvecklas inom street food, det kommer ju nya grejer hela tiden. Mina barn håller på mycket med Tik-Tok, skrattar Christopher. De ger mig bra inspiration.