– Nej, syftet är att hitta till fina och spännande platser, säger Mattias Schwerdt från Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Borensberg.
I lördags var Borensbergarna inbjudna till sin systeravdelning i Vadstena för att visa deras barngrupper hur geocaching fungerar.
Normalt håller "strövarna" och "lufsarna", som grupperna kallas till i skogen. Den här gången fick stan duga.
– Det finns bara två cacher i Rismarken och det var lite för långt att åka till Omberg, säger Kristina Edvardsson, en annan av instruktörerna från Borensberg.
I Vadstena finns det desto fler "skatter".
– Det är personer som lägger ut dem. Och tills i dag har jag lagt ut några extra, säger Mattias Schwerdt och förklarar för barnen hur det fungerar.
– Med en gps eller en gps-app i mobilen kan man hitta nästan ända fram till gömman. Men den visar inte helt exakt, så man måste titta sig omkring noga.
En cach är oftast en burk, liten eller stor. Man får titta vad som finns i den, men sedan måste fyndet läggas tillbaka på samma ställe som man hittade det.
Till varje cach-plats finns information att hitta på en webbplats på nätet. Men för barnen som nu provade för första gången verkade inte det vara huvudsaken, utan att hitta rätt plats.
En grupp tjejer räknar ner antalet meter i takt med att skärmen på deras gps gör det.
–Fem, fyra, tre, två, ett. Nu ska vi vara framme, säger de, ser sig sedan om hittar dagens första cach i ett ihåligt träd.