– Hit är alla välkomna! För mig är det viktigast att Vadstenaborna ger oss en chans och de känner att de kan lita på oss. Oavsett om de kommer in för att äta en trerätters middag, avnjuta en lättade lunch, en god måltid med vännerna eller bara dricka något gott till lite kallskuret ska de känna att de trivs och de får god mat. Det är inget pretentiöst, utan vi driver en en genitiv italiensk osteria.
När jag träffar Patric Steklmacher på före detta Vadstena-Valven har de precis avslutat lunchserveringen och nu håller de stängt några timmar innan kvällsrushen drar igång. Han förser sig själv med en lättöl och jag serveras en kopp rykande kaffe.
Jag märker snabbt att Patric brinner för krögarlivet. Det finns en stark passion och en enorm glädje i hans röst när han berättar för mig om sina planer, matlagningen och sin uppväxt.
Han är uppvuxen i Stockholm och matlagningen har alltid varit en central och viktig del i hans liv. Han har hunnit med att arbeta i flera av Europas storstäder men nu har han bytt storstäderna mot Vadstena, den 20 maj slog han upp portarna till Osteria l´ Volte.
– Jag hade aldrig en tanke på att flytta hit, men när jag fick höra ryktas om att Peder skulle sälja blev jag nyfiken och när jag fick se de unika lokalerna föll jag pladask. Det finns inte många sådana här lokaler kvar och de känns så passande till det jag tycker om att göra, nämligen laga italiensk mat. Det är där mitt hjärta finns. Italien har en energi i köket som jag älskar och den har jag tagit med mig till Vadstena.