– Intentionen att skapa en musikaliskt lågmäld festival var klockren. Sedan har publiken svikit. Kanske att jag känner mig lite besviken idag men man kan välja vad man fokuserar på, säger Jonnie Andersson, en i det lokala arrangörsgäng som slitit hårt med att få till Vadstenabullret.
Vad tror du det beror på att fler inte har hittat hit?
– Konkurrens. Diggiloo i torsdags och konsert i Lokverkstan igår (fredag). Efter pandemin är det konsert och festival i var och varannan buske.
Det har surrats lite inne på området ifall den skrala tillströmningen beror på ett för högt satt pris. 395 kronor per dag har det kostat.
– Bygg upp ett sånt här festivalområde, boka etablerade artister för hundratusentals kronor och så teknik på det. Det kostar, säger Jonnie Andersson.
Uppenbarligen är folk inte beredda att betala i den utsträckning som hade krävts.
– Det är klart, vi hade ju kunnat släppa in folk gratis här och gått ännu mera back. Vi hade svårt att komma fram till vilket pris vi skulle sätta, med tanke på vilka artister vi har haft så hade vi kunnat vara ännu dyrare, tyckte jag.
Nästan alla festivalbesökare vi har pratat med hoppas att Vadstenabullret kan komma tillbaka nästa år med mer publik. Man hoppas att detta inte var en engångsföreteelse.
– Nej, nej, så lätt ger vi oss inte! Sedan om det blir i det här formatet eller på något annat sätt, det får vi se. Vi har haft en budget där vi har räknat med att riska pengar för att investera i det här för framtiden.
Vadstenabullret kan återkomma:"Så lätt ger vi oss inte"
Både artister och besökare var nöjda med konceptet, men nya festivalen Vadstenabullret lyckades inte locka någon större publik.
Pernilla Andersson avslutade lördagskvällen av Vadstenabullret.
Foto: Anton Rimstedt
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!