Vadstenamässan: Fler utställare och godsaker i år

Nu är det dags för finalen av långa förberedelser för Vadstenas företagare när den tionde Vadstenamässan öppnar – i år med mer godsaker för besökarna.

Mats Manfredsson var inte den enda som hade fullt upp dagen före Vadstenamässans inledning. På fredagskvällen utlovar han en överraskning till alla utställare under "after mässan".

Mats Manfredsson var inte den enda som hade fullt upp dagen före Vadstenamässans inledning. På fredagskvällen utlovar han en överraskning till alla utställare under "after mässan".

Foto: Karl Magnus Moulin

Vadstena2025-05-08 16:00

På fredagen inleds årets Vadstenamässa och dagen innan råder full aktivitet på slottet.

– Det är några fler utställare än förra året. En del nya och några som har varit med alla år. Det är ungefär så många som vi har plats för att ta in. Jag är jättenöjd med både mixen och antalet utställare, säger Mats Manfredsson, som är näringslivsutvecklare på Vadstena kommun och projektledare för mässan.

Det är tionde gången som mässan anordnas men konceptet har varit sig ganska likt genom åren.

– Det är inga jätteförändingar. De första åren hade vi något fler utställare inne och vi kände att det blev lite för trångt. Så vi har gjort en lite annorlunda layout för att få luftigare flöde för besökare. Intresset för borggården har ökat under de senare åren. Det är fler som är intresserade av att stå ute nu. Det är kul, för den är ju väldigt stor och det vill till att man fyller ut den för att det ska se trevligt ut.

På borggården syns också den största förändringen för besökarna till årets mässa.

– Vi har lite fler vagnar ute på borggården, med både mat, glass och churros. Så det blir lite mer förtäring så att man kan sätta sig i solen och äta något. Det är kul. Vi har haft lite mat ute tidigare, men i år blir det lite mer.

Som vanligt har MVT en monter på mässan. Där går det att bland annat träffa chefredaktör Lina Handberg.

– Jag ser fram emot att få prata med Vadstenaborna om vår nyheter, få tips om vad vi kan bevaka och hur vi kan bli ännu bättre, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!