Det är första gången auktionen arrangeras och Torbjörn Ljunggren från Rotaryklubben Vadstena Kloster berättar varför de ville göra det:

– Vi tyckte att vi skulle göra någonting lokalt, någon välgörenhetsgrej, och visa upp att vi finns och att vi jobbar med välgörenhet.

Klubben bestämde också att pengarna skulle gå till ungdomar och familjer som har det svårt. Mottagare av pengarna från auktionen blir Majblommeföreningen i Vadstena och Torbjörn Ljunggren berättar om deras arbetssätt.

– Majblommekommitén sköter det här väldigt diskret och har kontakter med bland annat lärare, skolsköterskor och kuratorer. Det måste ju ske på det viset för det är ju ingen som vill skylta med att de behöver bidrag. Vi tycker att det är behjärtansvärt. Det finns ju andra projekt i kommunen, Livsstil 2000 och så vidare, men de är ju välfinansierade. Majblommeförsäljningen sjunker lite grand från år till år så de har lite svårare att få in pengar, säger Ljunggren.

När det gäller förhoppningar inför auktionen säger han att det ska bli spännande just eftersom de inte har gjort det här förut. Han gör också en gissning om hur mycket pengar som de kan tänkas dra in.

– Det är jättesvårt när man inte vet, men kanske kan vi dra in 5000 - 10 000 kronor.

Det är Rotaryklubben Vadstena Klosters medlemmar som skänker de saker som ska auktioneras ut och auktionsutropare blir Ulf Holmertz.