Det är drygt tre år sedan Korpen flyttade in i den gamla lasarettsbyggnaden i Vadstena. Tidigare höll man till i före detta Sjömagasinet, men när lokalerna blev för trånga valde man att flytta vidare.

I takt med att verksamheten fortsatte växa blev dock även de nya lokalerna snart för små. 2014 renoverades därför delar av byggnadens övervåning för att ge plats åt en större träningssal, fler omklädningsrum samt en ny spinninglokal.

Under hösten inleddes ytterligare ett renoveringsarbete, som blev klart strax före jul. Utökningen består av en bastu med intilliggande omklädningsrum och duschar, ett konferensrum och en ny lokal för massage.

Artikelbild

| Maja Löfstedt och Pernilla Redin är nöjda med Korpens nyrenoverade lokaler.

– Vi är jädrigt nöjda. Det här är nåt vi har jobbat för länge, så det känns jättekul att vi är klara med all renovering. Lokalerna är nu så pass stora och bra som vi vill ha dem, säger Pernilla Redin, verksamhetschef, och fortsätter:

– Vi är stolta över att vi har vuxit så här mycket de senaste åren vilket är mycket tack vare vår engagerade styrelse. Vadstena är en av få Korpenföreningar i Östergötland som har en egen anläggning.

Nu blickar föreningen framåt och vill fortsätta att expandera – även fast att det i dagsläget inte är på tal om några fler renoveringsprojekt.

– Vi jobbar hela tiden för att vara attraktiva. Något vi kommer att satsa på är att få till fler samarbeten med andra företag och föreningar. Det är viktigt att vi kan bredda verksamheten på så sätt, säger Pernilla Redin.

Artikelbild

| I augusti 2013 flyttade Korpen in i den gamla lasarettsbyggnaden i Vadstena.

Invigning av de nya lokalerna sker på söndag. Mikael Engdahl, vd för Vadstena sparbank, kommer att klippa bandet klockan 13.00. Därefter blir det rundvandring och bingopromenad med olika aktiviteter i varje rum.