– Vi har under hela den här resans gång varit väldigt måna om att försöka ta reda på vad det är som hänt och inte fatta ett för snabbt beslut, säger Fredrik Almcrantz (Kons).

Han meddelar att partiet lagt mycket tid på att reda ut vad som verkligen hänt och prata med andra om händelserna.

­– Med den information vi fick har vi försökt väga för- och nackdelarna och olika ställningstaganden för att hitta det vi rent pragmatiskt anser är den bästa lösningen för Vadstena i den uppkomna situationen.

Artikelbild

| Åsikt. Konsensus har ändrat sig och anser nu att kommundirektören inte kan fullfölja sitt uppdrag i kommunen, meddelar Fredrik Almcrantz (Kons).

I onsdags förra veckan gick Konsensus ut med att de har fortsatt förtroende för kommundirektören.

– Det har hänt en del saker sedan dess. Det har framkommit att vi är de enda som dragit den här slutsatsen att ge Tommy vårt stöd. Vi står ju lite ensamma i den åsikten, säger han.

Detta tillsammans med att allmänheten fått mer information att ta ställning till gör att de nu insett att det inte finns förutsättningar för Tommy Nilsson att fullfölja sitt uppdrag som kommundirektör i Vadstena kommun.

– Vi har kommit till en situation där det inte funkar längre.

För Konsensus var det här en svår fråga att hantera.

– I eftertankens kranka blekhet är ju det här en väldigt känslig fråga. En fråga som för många människor bli en väldigt viktig fråga. Där var vi kanske för pragmatiska i vårt förhållningssätt till det så att säga. Vi tittade mer på vad det innebär om han slutar respektive stannar kvar. Vilka kostnader kan vara förknippade med de olika spåren? Vad händer med förändrings- och utvecklingsarbetet?

Vad är era nästa steg?

– Vårt nästa steg blir att föra dialog med de andra grupperingarna som finns i politiken i Vadstena. Vi stänger inga dörrar så vi är öppna för samtal. Det som kommer hända först är ju en dialog mellan oss och socialdemokraterna, men också med Alliansen.

Konsensus anser att det är viktigt att hitta en lösning snabbt.

– Jag tror vi alla är ganska eniga i att vi så fort som möjligt behöver komma ur det här politiska vakuumet som det har blivit på grund av att den här frågan har dragit ut på lite tiden, säger han.

Fredrik Almcrantz säger att det är svårt att veta om man hittat en ny lösning innan sommaruppehållet i politiken.

– Det är svårt för oss att räkna med någonting. I de här frågorna är det ju inte vi som har kontroll på hela agendan. Utifrån det vi kan påverka kommer vi att verka för att vi så fort som möjligt kommer till ett nytt läge.

Tidningen har sökt Tommy Nilsson för en kommentar, men inte lyckats komma i kontakt med honom.

 

Läs mer: Konsensus: Kommundirektören kan inte vara kvar

              De vill ha kommundirektören kvar      

              Kommundirektörens svar på avgångskravet