Nu sträcker de ut en hjälpande hand till fler

Föreningen "Julhjälpen Mjölby med omnejd" sträcker nu ut en hjälpande hand till fler orter. "Vi vill verkligen att alla de familjer som behöver hjälp kan få chansen att faktiskt få det" säger Angelika Sjöö, grundare.

Angelika Sjöö och Jenny Fransson hjälps åt att samla in och sammanställa julpaket till behövande familjer med hemmavarande barn mellan 0 och 20 år.

Angelika Sjöö och Jenny Fransson hjälps åt att samla in och sammanställa julpaket till behövande familjer med hemmavarande barn mellan 0 och 20 år.

Foto: Sofia Axelsson

Vadstena kommun2019-10-14 10:30

År 2015 drog Angelika Sjöö från Mjölby igång Julhjälpen för orterna Mjölby, Skänninge och Mantorp genom en grupp på Facebook. Nu växer arbetet och de tar även in Vadstena för att nå fler familjer. I år har hon även hjälp av vännen Jenny Fransson.

– Jag tror att de flesta butiker här i Vadstena har ställt upp som sponsorer. Man märker att det berör lite extra när man nämner att det går till barn under julen, säger Angelika Sjöö.

Julhjälpen tar emot anonyma anmälningar från familjer som har det tufft ekonomiskt, för att sedan hjälpa dem med bland annat julklappar och mat genom sponsorer och privatpersoners donationer. Julhjälpen startade i Älmhult och konceptet finns i dag på flera orter med lokala föreningar. 

– Förra året lämnade vi ut grejer till 74 familjer. Så i år kan det bli ännu fler, säger Angelika och fortsätter;

– Allt vårt arbete är ideellt och det tar väldigt mycket tid. Men det är värt det när man och verkligen ser hur stenen lättar från bröstet på de som får hjälp, säger Angelika.

Under nästa vecka öppnar de upp för ansökningar och stänger sedan vid lucia. 

– Tidigare har jag själv ansökt om hjälp från Julhjälpen, och det underlättade oerhört mycket. Jag vet hur jobbigt det kan vara att faktiskt be om hjälp. Det är många som går in med blod, svett och tårar för att försöka få ihop allt, men det ska inte behöva vara så, säger Jenny Fransson.

– Vi vill verkligen att alla de familjer som behöver hjälp kan få chansen att faktiskt få det, säger Angelika.

"Allt som kommer in till oss går ut till familjerna" säger Angelika Sjöö.
"Allt som kommer in till oss går ut till familjerna" säger Angelika Sjöö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!