Boden i Vadstena har öppnat igen, strax intill vallgraven vid slottet. Här ska glass, hembakade bullar och ”körv mä brö” som makarna Ussi och Andreas Hedenskog yttrycker det, serveras. De har flera planer för verksamheten. – När jag såg Boden i Vadstena så blev jag kär. Jag har bott i Stockholm och där fanns en likadan bod, med härlig musik och uteservering, säger Ussi Hedenskog.

Det är inte bara glass och korv med bröd som är i fokus, paret med sin musikbakgrund vill att musiken ska sätta prägel på Boden.

– Vi vill locka med musik och sprida en härlig semesterkänsla i området, säger Andreas Hedenskog.

Artikelbild

| Boden i Vadstena har öppnat igen. Här kommer glass, hembakade bullar och korv med bröd att serveras.

Det finns redan flera glassförsäljare i centrala Vadstena. Blir det inte hård konkurrens? – Nej, vi är inte ute efter att konkurrera med någon. Det viktigaste för oss är korv med bröd, det finns inte någonstans, säger Andreas Hedenskog.

Turismen är viktig för hela familjen. Hedenskog driver Boden som en del i sitt familjeföretag.

– Vi såg det här som ett perfekt sommarjobb för våra barn. De är också intresserade av turism och tycker det här är jättekul. De får vara med och lära sig hur det går till, säger Ussi Hedenskog.

Paret jobbar mycket ihop som artister men ser inga problem i att driva nya verksamheten tillsammans.– Det funkar bra att jobba ihop. Andreas är en riktig idéspruta, han är den drivande och jag är den mer praktiska av oss, säger Ussi Hedenskog.

elin.aberg@ostmedia.se