Matstället kommer att ligga i hörnet av Rådhustorget där det tidigare har legat en spelbutik. Här ska man servera baguetter med olika röror, sallader, glass och smoothies.

– Många Vadstenabor har efterfrågat ett ställe där man kan köpa mackor och sallader. Jag ser det här som ett komplement till pizzeriorna. Vi ska även ha kall tapastallrik, som man till exempel kan ta med hem en fredagskväll eller ta med och äta i parken, säger Roy Carlsson som länge velat öppna en sådan här typ av verksamhet.

– Jag gillade Micasa som hade ett liknande koncept. Ända sen de la ner så har jag gått och klurat på att öppna ett sånt här ställe.

Artikelbild

| Just nu genomgår lokalen en totalrenovering.

När lokalen blev ledig fick Roy Carlsson förfrågan om att ta över hyreskontraktet och nu såg han sin chans att förverkliga drömmen.

Sedan några veckor tillbaka håller lokalen på att få ett helt nytt utseende. Väggarna ska målas gula, taket svart och golvet ska prydas av svart- och vitrutigt kliniker.

– Eftersom lokalen är ganska liten kommer vi bara att ha ett tiotal sittplatser. Sommartid kommer vi även att ha uteservering, både på framsidan och baksidan, säger Roy Carlsson.

– Det här ska bli jättespännande. Jag är entreprenör men jag har aldrig jobbat med restaurangverksamhet tidigare. Jag kommer att ha fyra till sex anställda, och ibland kanske jag hoppar in lite själv också.

Artikelbild

| Lokalen är endast på 40 kvadratmeter och kommer därför att ha ett begränsat antal sittplatser.

To go kommer att öppna någon gång mellan mitten av april till början av maj.