Just nu har projektet fem deltagare, de flesta pensionärer, och Gröna fingrar har nu fått ett eget uppdrag. Projektet har tagit över pallkrageodlingen vid Vätterngården och har nu planterat i en del av de tolv pallkragarna.

– Vi har grävt ur, gödslat och planterat kryddor, säger Laila Hälleljung, ansvarig för gruppen och det arbete som ska utföras.

Framöver ska även odlingarna fyllas med månadssmulton och olika sorters blommor.

Artikelbild

| Peter Bengtsson har tagit på sig uppdraget att göra skyltar till örterna.

– Allt sådant stimulerar ju sinnena, säger hon.

Förutom plantering och skötsel av odlingar vid Vätterngården utför gruppen lite olika saker som tillför ett mervärde till griftegården. De har bland annat planterat lökar och gjort gravdekorationer till Allhelgonahelgen.

Just den här dagen tar Marianne Tell och Kerstin Bergman sticklingar från lavendelplantor och planterar dessa i krukor. Peter Bengtsson slipar träskyltar och bränner in namnen på de kryddväxter som ska få skyltar vid Vätterngården. Barbro Nilsson ger sig direkt på en rabatt med tulpaner som hon rensar bort det vissna ifrån.

– Det här är helt otroligt bra, säger Kerstin som tycker att det betyder mycket för henne att komma hit.

Artikelbild

| Namnen bränns in i skyltarna.

Gröna fingrar träffas varje onsdagsförmiddag och varje träff inled med fika tillsammans med övrig personal som en del i skapandet av ett socialt sammanhang. Under fikat planeras och diskuteras det i gruppen om vad som ska göras och hur det ska göras.

– Det är en väldigt go stämning i gruppen, säger Laila.