För IFK Linköping siktar han kommande helg på att ta sitt första SM-guld.
– Jag har ju haft som mål att ta mig in i landslaget och att vinna SM. Jag har lyckats med det ena, när jag fick boxas NM, och nu hoppas jag på det andra, säger han.

MVT-sporten stämde träff med Klas Jansson i den lokal i Motala sporthall där allting började. Här var han förbi en snabbis, med alla sina redskap till träning.
Han skulle vidare sedan, till Örebro för att få lite matchsparring.
– Matchträning är viktigt för att du ska komma förberedd till ett mästerskap. Man laddar upp på samma sätt och möter någon helt okänd kille, precis så som det blir på SM, säger Klas.

SM avgörs i Karlstad och ett minus för Jansson är att tränaren i IFK, Örjan Holmström, varit borta några veckor. Han har fått vara sin egen tränare under tiden.

Frågan inför SM är vilken viktklass han ska boxas i. Han är anmäld i 52 kilo, men funderar på att gå upp till 56, eller banta ned sig till 49.
– Problemet med att gå ned blir att det är en match i sig att banta. Om jag ska gå upp så vet jag att om jag blir uttagen till EM är jag chanslös i den viktklassen. Jag har en förhoppning om EM också, EM som går i maj, säger Klas Jansson.