Två lag stod utan seger i allsvenskan inför bottenmötet i Åby Arena. Efter sju omgångar är det numera bara Åby som jagar sin första vinst.

– Det känns tomt. Vi slarvar ju bort varenda jävla match. Vi är sjukt mycket bättre än de här, sa tvåmålsskytten Joakim Marcus när han kom ut från omklädningsrummet.

Det var inga glädjescener inne hos Åby. Med tanke på höststarten var det läge att klippa den första trean när jumbon kom på besök – men det ville sig inte.

Artikelbild

Matchen stegrade i intensitet kan man säga. En mållös första period följdes av en stökig mittperiod. Lagan gick fram till 0–2 innan Åby kom ikapp.

I den tredje perioden fick hemmalaget en katastrofstart. Efter 2.47 stod det 2–5 på tavlan.

Åby hämtade upp till 4–5, plockade ut målvakten Fredrik Nordström på slutet och bombade på för att få till en kvittering.

Men det var förgäves.

Artikelbild

Joakim Marcus gjorde två mål men fokus i eftersnacket låg på baklängesmålen.

– Vi ger dem fem kassar. Det är våra bolltapp på mittplan och sen är det tre mot en och mål. Det är drömlägen varje gång och ska väl vara mål också, sa han.

Artikelbild

| Joakim Marcus framför eget mål.

Vad ska ni göra för att gå vidare?

– Jag tycker vi gör det bra när vi spelar fem mot fem. Vi skapar men sen släpper vi in när vi tappar bollen själva. Det är ju inte så att vi spelar försvar och blir utrullade. Det är något annat som spökar. Vi är inte med i huvudet.

Artikelbild

| Filip Ljungström gjorde Åbys första mål.

Borde ni ligga bättre till i serien?

– Jag tycker vi ska vara ett mittenlag utan snack. Vi borde haft tre poäng i alla hemmamatcher men slarvar bort det.

Artikelbild

Extra tråkigt att förlora i ett bottenmöte också.

– Ja, det var lite ångestmatch över det här, sa Joakim Marcus.