Veteranen i ÅFF:s sportgrupp har varit med om att det både gått uppåt och nedåt i Kopparvallen. Nu är det, med en knapp fjärdedel av serien avverkad, utsatt läge efter den tuffa starten med inte en enda seger så här långt i division 1-fotbollen.

Senaste smällen, med sex insläppta mål mot Lund, var en smäll som gjorde ont.

Mats Karlsson, som varit en av de drivande med att bygga ett nästan helt nytt lag efter degraderingen från superettan, säger:

– Vi vet att det är ett ungt nybygge och vi visste att vi hade en tuff start med matcher mot flera tippade topplag. Men klart att vi skulle må bra av några fler poäng. Det finns mycket inneboende i det här laget, men nu har vi fyra raka förluster och det är viktigare att börja ta poäng än att spela bra fotboll.

Han tar Lundmatchen som exempel. Helt okej start, ledning – men snabb kvittering och sedan en andra halvlek där man rasade ihop helt.

– Vi har haft helt okej toppar, men alldeles för djupa dalar. Tyvärr kan det bli så när rutin saknas, säger Karlsson.

Vad gör ni åt det? Ni har veteraner som Henrik Gustavsson och Daniel Hallingström inskrivna i truppen.

– De finns med för att täcka upp om så absolut skulle behövas. Men vi tror på de unga killarna och satsar på dem. Jag säger inte att vi ska vara ett topplag, men en plats i mitten finns absolut kapacitet för. Samtidigt är det ju så att poängen behöver komma in också. Nu måste vi börja se till att det händer något i tabellen.

I lördagens bortamöte med Eskilsminne återkommer viktiga trion Andreas Johansson, Adrian Petersson och Christoffer Karlsson som av olika anledningar alla saknades senast.

Vi sänder samtliga ÅFF:s seriematcher i division 1 södra under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på Corren.se, NT.se, MVT.se, VT.se och Klackspark.com.