Vad vore väl ett sommarlov utan ett läger i någon form. För de som gillar fotboll så är Landslagets fotbollsskola en av sommarens höjdpunkter.

Utan tre dagar pågår det på Borens IP och när Sporten hälsade på under den andra dagen så var det full fart på de 50 deltagarna.

– 30 av dem är från Boren resten från övriga föreningar i Motala. Sen har vi några som inte spelar fotboll annars men som vill vara med här och det är ju väldigt roligt, säger Borens IK:s Marcus Egnell.

Artikelbild

| Straffsparkstävlingarna var Alva Erhagens favorit under de två första dagarna.

Under de tre dagarna så blir det givetvis mycket fotboll. Men det finns också tid för mycket mer.

– De två första dagarna är mer träningsdagar varvat med teori. Sen den tredje dagen så blir det matcher, brännboll, bad och kanske någon glass. Både ledare och deltagare blir ju tröttare och tröttare, säger Egnell.

Ledarna kommer från Borens damlag och det äldsta flicklaget. Ett utmärkt utbildningstillfälle i att vara ungdomsledare menar Egnell.

Vad deltagarna själva tycker om Landslagets fotbollsskola? Ja, just den frågan ställde vi till Viola Lundqvist och Wilma Costyson. De båda tjejerna funderade en stund och gav sen följande svar:

Artikelbild

| Viola Lundqvist och Wilma Costyson tycker det är kul med bollsport. Men det bästa var ändå att träffa nya kompisar.

– Jag tycker det är roligt att få vara med och spela. För alla är värda att få spela fotboll. Man ska bara ha kul när man spelar. Så det som är roligast är att träffa nya kompisar här och kunna vara med dem utan att någon säger dumma saker, säger Viola.

Wilma fortsätter:

Artikelbild

| Tre dagars fotbollsläger tar på krafterna. Då kan det bli lite svårt att hålla balansen.

– Det är roligt att hålla på med bollsport. Sen är det kul att ta bollen från varandra och göra mål. Tunnlat någon är det roligaste jag gjort de här dagarna. Det har jag gjort fem gånger.