Andersson Skill hoppar av Piraterna

Piraterna har det jobbigt. Här kommer nästa smäll: De nya lagledarna hoppar av speedwaylaget, nästan innan att de börjat uppdraget.

Stefan Andersson Skill hoppar av uppdraget att leda Piraterna 2020. Det gör assisterande lagledaren Stefan Ekberg också.

Stefan Andersson Skill hoppar av uppdraget att leda Piraterna 2020. Det gör assisterande lagledaren Stefan Ekberg också.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-10-19 14:26

Stefan Andersson Skill meddelade på lördagseftermiddagen att han hoppar av, och meddelade att hans assistent Stefan Ekberg gör detsamma.

– Det är jättetråkigt att göra det här. Vi hade sett fram emot det här, men vår strategi faller. Jag kan inte lova förare saker när vi inte vet hur det blir, säger Andersson Skill.

Tidigare i höst kom Stefan Andersson Skill och Stefan Ekberg tillbaka till Motalaklubben. Nytända och med glöd att ta tillbaka SM-bucklan till stan. En treårsplan gjordes upp, mot SM-guld 2022.

Men varken Andersson Skill eller Ekberg hade då en aning om tillståndet i klubben, att ekonomin var så dålig.

Efter att duon tillträtt har det framkommit att klubben inte kunnat betala förarlöner för de sista matcherna och det har erkänts att skulden efter den gångna säsongen är på 800 000 kronor.

Detta gör att Andersson Skill och Ekberg nu känner att de inte kan göra sitt jobb som planerat och nu har de meddelat klubben att de hoppar av uppdraget.

Andersson Skill säger att han beklagar det hela, särskilt mot alla de ideella krafter med Pirathjärta som han känner med.

– Även om klubben löser krisen nu skulle det bli en ryggsäck för oss i flera år och vår plan skulle inte lyckas. Nu finns det heller inte snart några förare kvar att värva, säger Andersson Skill.

Nye lagledaren säger att han inte fått någon information om klubbens kris, utan det han vet har han mest fått veta i media.

– Jag vill inte kommentera klubbens jobb, jag vet inte så mycket, säger han.

Stefan Andersson Skill säger att Piraterna har haft det jobbigt att få ihop det många gånger tidigare, men att det då inte har kommit ut i media. Då har klubben kunnat reda ut problemen.

– Men nu har det blivit en negativ spiral, säger Andersson Skill.

Lagledaren säger att han var redo att jobba stenhårt för att få tillbaka intresset och publiken till Piraterna, men vändningen åt fel håll har kommit snabbt och nu vill varken han eller Stefan ekberg vara med på resan.

Vad ska du göra nu?

– Ingen aning.

Vem tar över i Piraterna?

– Ingen aning heller. Vi meddelade ledningen det här i fredags.

Stefan Andersson Skill hann före avhoppet att signa en förare till 2020, polacken Pawel Przedpelski.

På lördagen blev det också klart att lagets bäste förare i år, danske stjärnan Mikkel Michelsen, går till Indianerna. Precis som Sporten spekulerade i härom dagen.

Även Niels-Kristian Iversen och Daniel Kascmarek har lämnat för Smederna.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!