Är det löparfest så springer man i kostym

Är det fest så kommer man i kostym. Att det är löparfest spelar ingen roll. Mikael Granbergs stack ut bland de 1000 löpare som kom till start i Broloppet.

Damsegrarinnan Caroline Lidebjer spurtar mot mål. Hennes mål var att springa under 40 minuter. Hennes klocka stannade på 39.59.

Damsegrarinnan Caroline Lidebjer spurtar mot mål. Hennes mål var att springa under 40 minuter. Hennes klocka stannade på 39.59.

Foto: Thomas Augustsson

Friidrott2019-09-21 20:00

Shorts och linne. Ja, det är väl den klädsel som man förknippar med löpning. Så man kan väl säga Mikael Granberg stack ut lite i mängden när han kom till start i Broloppet i kostym och slips. Men med inte helt matchande löparskor på fötterna.
–  Jag hade danspjuken redo. Men jag ändrade mig fem minuter innan start. Jag kan inte förstöra fötterna, säger Granberg efter att ha sprungit milen i den en inte helt svala klädseln på dryga 50 minuter. 
– Jag har haft över 200 i puls nästan hela andra varvet. Vanligtvis brukar jag ligga runt 160. Det var svettigt.
Varför kostym?
–  Man ska ju hålla näbben på jobbet. Jag anmälde ju oss  till fem kilometer. Då var det en av cheferna som sa att fem kilometer det tar man ju i kostym. Så då ändrade jag till tio kilometer då var det ingen av cheferna som ställde upp. Så då var jag ju tvungen att springa i kostym och visa dem att det går, säger Granberg. 

Uppmärksammad blev han och sitt mål uppnådde han. Det gjorde också damsegrarinnan på tio kilometer, IK Akeles, Caroline Lidebjer. Med minsta möjliga marginal ska väl tillägas. För hon hade som mål att springa under 40 minuter och hennes klocka stannade på 39.59.
– Jag hade som mål inför i år att springa under 40 minuter. För jag fyller 40 år i år och ville göra det innan jag fyllde och det lyckades jag med i våras. Så nu är det ju lite surt att hamna på fel sida 40, säger Lidebjer och skrattar. 
Att hon dessutom var först i mål menade hon var en trevlig bonus. 
–  Jag har varit på pallen här förut men vunnit har jag aldrig gjort. Så det blir ju trevligt att få stå högst upp på pallen den här gången. 

På pallen var också herrsegraren Jasko Jusufbegovic även i fjol. DÅ fick han se sig besegrad av Akeles Per Brolund. 
Men den här gången var Linköpingslöparen den vassare av de två och sprang in som segrare på 35.03. 
 – Det var en skön revansch. Jag fick sällskap av honom uppför bron på andra varvet. Han flåsade mycket där så jag tryckte på lite extra och fick en lucka, säger Jusufbegovic. 
 

Flåsade gjorde också En svensk klassikers ordförande Michael Thorén efter målgång. Han menade att banan blivit jobbigare sedan den ändrades så att löparna ska ta sig över bron två gånger. 
– Eller så är det att man har fyllt 57 år. Jag slog i alla fall fjolårets tid med 30 sekunder. Men det är ett helt sjukt skoj lopp. Mer sånt här för folkhälsan. Vi skulle ha en Motalaklassiker, säger Thorén.
 

Är det fest så kommer man i kostym. I alla fall om man heter Mikael Granberg och inte kan vara tyst på jobbet.
Är det fest så kommer man i kostym. I alla fall om man heter Mikael Granberg och inte kan vara tyst på jobbet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!